Blauwfinger

Improviseren kan iedereen leren

Blauwfinger heeft een eigen kijk op het samen improviseren. Zo willen we meer doen dan alleen maar de spelvormen van theatersport beoefenen. Spelvormen zijn bij ons het middel om te leren om samen spelscènes in verhalende vorm te improviseren. Want we willen, naast theatersport, ook op zoek gaan naar andere improvisatie-vormen en toewerken naar het spelen van langere scènes met uitdagende verhaallijnen.

Behalve het plezier dat we meteen al aan theatersport beleven, vinden we het ook belangrijk om te ontdekken dat we met elkaar een mooie, grappige of ontroerende scène kunnen spelen. Doordat spelers daarbij leren op hun medespelers te vertrouwen maken ze meer ruimte vrij voor hun eigen fantasie en spontaniteit.

Leren om samen verhalen te improviseren kost uiteraard tijd. Daarom besteden we, naast het oefenen van spelscènes, ook veel aandacht aan het hoe en waarom van een scène. Hoe komt het dat de ene scène beter lukt dan de andere? Inmiddels heeft Blauwfinger hier zoveel ervaring mee opgedaan en inzicht in gekregen dat er in de loop van de cursus altijd bijzondere en onverwachte dingen gebeuren.